De spotting scope is perfect om doelen op een grotere afstand mee op te sporen. Het helpt om het doel snel en goed te vinden.

Het kan ondersteunen bij lange afstandsschoten. Het is ook mogelijk om het te gebruiken om vogels te spotten of vliegtuigen. Ook worden ze bij vele andere dieren gebruikt. Bijvoorbeeld om een specifiek dier in een kudde op te sporen. In een paar stappen kun je de scope optimaal gebruiken. Hoe kies je nu de beste? Laten we je in een paar stappen helpen.

 

Waarvoor ga je hem gebruiken?

 

Is het doel hoger of lager dan de spotting scope? Wanneer het hoger is dan kun je het beste een spotting scope met een schuine inkijk gebruike. Wanneer het meer omlaag wijst dan is het goed om een rechte spotting scope te gebruiken. Het is prettig en mooi om hiervoor te kiezen. Ga je hem gebruiken terwijl je veel wandelt? Kies dan een lichtgewicht spotting scope met een lichtgewicht statief. Het is dan mogelijk om het niet te belastend te maken. Het is dan ook slimmer om voor een rechte spotting scope te kiezen. Het is gemakkelijker mee te nemen in een rugtas.

 

Wat is de afstand?

 

Natuurlijk is de afstand bepalend voor welke vergrotingsfactor je kiest. Kies voor een variabel in te stellen afstand en vergroting van bijvoorbeeld 20 tot 40 keer. Kies daarnaast voor een zo groot mogelijke lens. Ze zijn niet alleen lichter, maar zorgen ook voor een hogere lichtinval. Hierdoor is het prettig om alles nog beter te zien. Natuurlijk is dat wel een prettig idee. Toch?

 

Heb je een statief nodig?

 

Je hebt eigenlijk altijd een statief nodig. Het is essentieel om te gebruiken. Het komt namelijk door de grote versterking en zoom welke er is. Iedere trilling wordt met eenzelfde zoom en vergroting gebruikt. Wanneer je een sterke verrekijker hebt dan merk je het vaak al wanneer je iets beweegt. Het is goed om hierbij stil te staan wanneer je een spotting scope gaat kiezen.

 

Kwaliteit en budget

 

Natuurlijk moet je natuurlijk altijd voor kwaliteit gaan. Simpel. Je krijgt vaak een betere garantie en daarnaast heeft de spotting scope een langere levensduur. Het is dan mogelijk om hier nog langer van te genieten. Het is goed om te ontdekken om welke mogelijkheden er zijn. Natuurlijk zijn er ook alternatieven welke wat goedkoper zijn. Met een kleiner budget is het niet erg om hiervoor te kiezen. Het is wel belangrijk om je verwachtingen wat aan te passen.

 

Kies slim en verstandig

 

Weet, dat je een leven lang kunt genieten van een spotting scope. Het is iets anders dan een verrekijker. Ga bij de aankoop daarom ook geen appels met peren vergelijken. Pas je budget omhoog aan om voor kwaliteit te gaan. Op de lange termijn zal je er de vruchten van plukken.