Veel gebruikers van een spotting scope discussiëren over de keuze voor een inkijkhoek van boven of om voor de rechte inkijk te kiezen. Het is vaak een persoonlijke keuze.

Vandaag gaan we in dit artikel de verschillende spotting scopes soorten met je doornemen. De belangrijkste verschillen tussen een gebogen en rechte spotting scope komen aan bod. Het belangrijkste verschil is natuurlijk de manier van inkijk in de scope. De optische prestaties zijn voor beiden trouwens hetzelfde. Het verschil is minimaal in gewicht, bereik, scherpte en lichtinval. De gebogen spotting scopes worden op een statief gebruikt. De hoekige oculair is gemakkelijker te bedienen op een statief. Het is prettiger ook voor de gebruiker dan een rechte inkijk. 

 

Wanneer wordt de rechte spotting scope gebruikt?

 

De rechte spotting scopes worden gebruikt op een terrein. Ze worden vaak voor de jacht gebruikt in de Alpen en andere bergen. Ze kunnen gemakkelijk meegenomen worden in een rugzak, wat ook een voordeel is. Het is vaak gemakkelijker om met een rechte spotting scope een doel te vinden dan met de schuine scope. De prijzen zijn vaak afhankelijk van de optische kwaliteit en eigenschappen en niet van het soort spotting scope.  

 

Wel of geen statief?

 

Wanneer je een statief gaat gebruiken voor je spotting scope dan raden we je een schuine spotting scope aan. Gebruik je de spotting scope veel vanuit de auto of een kleine ruimte? Dan is een rechte spotting scope een stuk beter. Het is prettig om zo volop te genieten van de mogelijkheden en de opties om alles goed te zien.

 

Kies voor kwaliteit

 

Natuurlijk is het belangrijk om altijd voor een spotting scope te kiezen van een hoogwaardige kwaliteit. Het is mogelijk om voor de wat meer goedkope Chinese modellen te gaan. Ze gaan vaak sneller kapot en ook zijn de garanties niet zo sterk als bij de andere modellen. Het betekent uiteraard niet, dat ze niet praktisch zijn in gebruik en hun doel dienen. Het is dus mogelijk om hiervoor te kiezen.

 

Het belangrijkste is om te kiezen voor een spotting scope welke past bij het doel waarvoor jij het wilt gaan gebruiken. Alleen dan is het mogelijk om er volop van te genieten. Het is het uitgangspunt om de juiste keuzes te maken.