De meeste fabrikanten van spotting scopes maken meer oculairs dan bodies. Het idee is, dat een body meerdere oculairs kan hebben.

Ze maken vaak een systeem waarmee oculairs gemakkelijk compatibel zijn met meerdere bodies. Het oculair zou in ieder geval compatibel moeten zijn met meerdere soorten spotting scopes modellen. Denk aan de hoekige en rechte versies. Een oculair moet op meerdere objectieflens diameters passen. Er zijn fabrikanten welke zeven tot acht oculairs maken voor een specifiek spotting scope model. Het is maar net waar het voor gebruikt gaat worden. Er is dus volop keuze. Er zijn ook meerdere soorten oculairs. De standaard oculair vergrootbare oculairs worden het meest gebruikt. Het zijn oculairs met een vaste vergroting. Ze zijn vaak helderder. Ze zijn daardoor geschikt voor digiscoping en fotografie. Er zijn ook speciale varianten van oculairs. Voor een langere oogafstand, mensen die een bril dragen of voor meer comfort. Ze zijn vaak met een specifiek doel voor ogen gemaakt.

 

Er is meer!

 

De populair oculairs hebben ook een dradenkruis. Met de target spotting-scope is het dan ook mogelijk om de afstand in te schatten van een doel of object. Ook is het mogelijk om een schatting te maken van de windafwijking en de overvullingen. De meeste mensen kiezen voor een spotting scope met een variabele vergroting. Het is een combinatie waar de meeste mensen voor kiezen. Het is eigenlijk ook de standaard hoe een spotting scope geleverd wordt.

 

Vooral fotografen en mensen die doelschieten zullen voor een extra oculair kiezen. Ze kiezen er dan eentje welke beter is afgestemd op de specifieke doelen waarvoor ze de oculair willen gebruiken. Het is ook zo, dat mensen met een bril vaak meer aandacht schenken aan de specifieke oculair welke ze aanschaffen. Het helpt voor meer comfort.

 

Het is niet vaak het vergrotings vermogen waarom mensen een andere oculair kopen. Het is vaak het comfort, het werkterrein en het doel en bijvoorbeeld bij het dragen van een bril waarom men een extra oculair koopt. Vaak is 95 procent van alle spotting scope gebruikers tevreden met de ene oculair welke ze hebben. Het is grofweg 5 procent welke graag nog een tweede oculair of derde oculair wil aanschaffen.  

 

Kies voor kwaliteit

 

Of het nu gaat om de spotting scope of om de oculair: kies altijd voor kwaliteit. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede kwaliteit als je iets koopt. Weet, dat je een leven lang kunt genieten van je spotting scope. Mede daarom is het slim om voor kwaliteit te kiezen. Wacht niet langer en kies een goede extra oculair!