We gaan het vandaag hebben over fixed body en expandable spotting scopes. We willen graag de meest besproken debatten rondom spotting scopes beantwoorden.

Het is belangrijk en goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn. Het is op die manier mogelijk om de juiste keuzes te maken voor je eerste of volgende spotting scope. Laten we snel van start gaan en dieper in de kwestie duiken. Het grootste verschil is te vinden in het compacte formaat. De totale lengte is is veel korter dan bij een vaste body scope. Ook zijn ze vaak een stuk lichter wanneer ze uitschuifbaar zijn. Een groot voordeel natuurlijk wanneer je een eindje moet lopen met de spotting scope.

 

 De recht gefixeerde body spotting scopes en de uitschuifbare spotting scope worden bij de jacht en de tactische fotografie waar veel beweging is volop gebruikt. Het nadeel van een fixed body spotting scope is de omvang. Ze zijn optisch wat kleiner en te vergelijken met de uitbreidbare spotting scopes in dezelfde prijsklasse. Een probleem bij uitschuifbare spotting scopes is dat ondanks de grootte het vaak moeilijk is om de uitlijning met de objectieflens en het oculair goed te krijgen. Ook zijn deze scopes niet waterdicht. Ze zijn daarom ook niet met stikstof gevuld. De uitschuifbare scopes worden vaak in de zomer en herfst gebruikt. Er is dan geen probleem met fogging. 

 

Wat kost spotting scope?

 

Er zijn verschillende prijsklassen. Er zijn rechte spotting scopes van 50 euro tot aan 5000 euro te koop. Er zijn ook uitschuifbare en uitbreidbare spotting scopes te koop onder de 300 euro. Er zijn ook volop producten van 300 tot 1000 euro beschikbaar. Er zijn natuurlijk nog veel duurdere spotting scopes beschikbaar. De mogelijkheden zijn eigenlijk ongekend. Het is ook afhankelijk van de accessoires en uitbreidingen waar je voor kiest. Het is belangrijk om altijd voor kwaliteit te gaan. Een goede spotting scope kan een leven lang meegaan.

 

Een goed statief

 

Wanneer je een goede spotting scope gaat kopen dan is het belangrijk om hier ook een goed statief bij te halen. Het statief maakt het mogelijk om op een meer ontspannen manier te genieten van het gebruik van de spotting scope. Kies ook voor een goede inkijkhoek. Wanneer je veel een statief wilt gebruiken is het goed om een spotting scope met een hoek te gebruiken. We weten zeker, dat jij hier volop van kunt genieten.

 

Kies slim, verstandig en houdt altijd in het achterhoofd het doel waarvoor je de spotting scope wilt gebruiken. Je zal dan altijd de juiste spotting scope aankopen.